Vrolijke Famkes

Mijn naam is Jackelien van der Sleen, ik ben eigenaresse van het bedrijf Vrolijke Famkes. Samen met mijn man Herbert en zoon Jelle woon ik in het dorp Ruinen in Drenthe. Ik heb een prachtig atelier gebouwd door mijn man Herbert. Dit is de plek waar ik alles maak en bedenk.

Atelier Vrolijke famkes
Atelier Vrolijke famkes

Mijn bedrijf is in 2002 gestart onder de naam Jackelien en sinds 2014 ben ik verder gegaan onder de naam Vrolijke Famkes.

Mijn werk is veelzijdig, naast alle kleding die ik maak (van biologisch katoen), heb ik ook een servieslijn en maak ik lieve kleine dingen voorzien van mijn eigen illustraties en geheel naar eigen ontwerp. Ik ben altijd bezig met meerdere projecten tegelijk.

Theezakjebakje
Theezakjebakje

Mijn inspiratie haal ik uit alles om mij heen, het is heel moeilijk uit te leggen hoe dat proces werkt. Vaak komt van het een het ander. Heel vaak krijg ik de opmerking, “maar je maakt ook altijd wat je bedenkt, hoe doe je dat?”. Ik kan niet anders zeggen dan als ik het in mijn hoofd heb, dan is het er al. Ik hoef het alleen nog maar te maken. Ik ben een beeld denker. In mijn hoofd kan ik mijn ontwerp vaak al van alle kanten bekijken en tijdens het maken schaaf ik het bij.

Walvis rok biokatoen
Walvis rok biokatoen

Wat ik het leukste aan mijn werk vind is de vrijheid die ik heb om te doen wat ik wil en mijn eigen weg volgen in mijn ideeën. Het komt vanuit mijn hart.
Ik werk thuis en dat vind ik prettig, ik heb de vrijheid om te werken wanneer ik dat wil. Om thuis te kunnen werken moet je wel een bepaalde discipline hebben het is niet zo dat ik ga zitten wachten op inspiratie. Inspiratie komt terwijl je bezig bent. Ik werk graag ´s avonds. dan heb ik alle rust om mijn gang te gaan.

Alle producten van Vrolijke Famkes zijn door mij gemaakt, bedacht en ontworpen.

Ik ben te volgen op Facebook

Groetjes Jackelien
Jackelien van der Sleen