Deodorant blok palmarosa bio/vegan – Lamazuna

12,50

Deodorant blok op basis van essentiële palmarosa olie vegan en biologisch van Lamazuna.

Uitverkocht

SKU: lamazuna-lamadeo-GEEN Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

Deodorant blok op basis van essentiële palmarosa olie vegan en biologisch van Lamazuna.

Voordelen

* Doeltreffender dan aluinsteen en deodorants zonder aluminiumzouten

* 1 deodorant in blok = 2 traditionele deodorants

* Doel= Zero waste!

* 100% natuurlijk

* Veganistisch

Gebruik

Maak de deodorant vochtig met warm of koud kraantjeswater en breng een laagje deo aan op de oksels. U kan hem ook direct aanbrengen na uw douche wanneer u nog niet bent afgedroogd. Een dun laagje crème volstaat voor een volledige dag!

Kenmerken
Onze deodorant is op basis van essentiële palmarosa olie die bacteriën voorkomt! Het zweten wordt niet voorkomen, maar het zal wel geurloos zijn! Dit is veel beter voor je lichaam. Onze deodorant is 100% natuurlijk en veganistisch en handgemaakt in Frankrijk.

Label

We waren het tweede Franse merk die het label ‘Cruelty Free & Vegan’ kregen van PETA! Bij de oprichting van ‘Slow Cosmétique’ waren wij ook één van de eerste die het label ontvingen.
Samenstelling
Ingrediënten: Sodium bicarbonate, cocosnucifera (coconut) oil*, kaolinite, helianthusannuus seed cera / helianthusannuus (sunflower) seed wax*, cetearyl wheat straw glycosides, cetearyl alcohol, acetic acid, cymbopogon martini (palmarosa) oil*, geraniol, linalool, citral, farnesol, limonene

* Bio gecertificeerd

// Verduidelijking van de plantaardige ingrediënten

Cocos nucifera oil*: Kokosnootolie, heeft een voedend effect voor de huid

Helianthus annuus seed cera* : Een extract van de zonnebloem met verzachtend en kalmerend effect

Cetearyl wheat straw glycosides (and) cetearyl alcohol : Zorgt voor een stabiele samenstelling
Acetic acid: Natuurlijk bewaringsmiddel
Cymbopogon martini oil* : Essentiële palmarosa olie die bacteriën voorkomt. Hierdoor ontwikkelen er zich geen onaangename geurtjes!

Geraniol*, linalool*, citral*, farnesol*, limonene* : Bestanddeel van essentiële palmarosa olie die verplicht moet worden vermeld op de verpakking.

// Verduidelijking van de mineralen
Sodium bicarbonate : Regelt de pH- waarde van de deo

Kaolinite : Component van Kaolin, witte klei met reinigende en zuiverende eigenschappen

Gewicht: 30g

Opgelet: Onze deo in blok bevat essentiële palmarosa olie en natriumbicarbonaat. Deze componenten maken onze deodorant efficiënt, maar wij raden u aan voorzichtig te zijn bij het gebruik ervan indien u er gevoelig of allergisch voor bent. Essentiële palmarosa olie wordt afgeraden voor zwangere vrouwen en kinderen jonger dan 3 jaar.

Veel gestelde vragen over onze deodorant in blok

Hoe bewaar ik mijn deodorant in blok?
U kan hem simpelweg op een schaaltje op uw wastafel leggen. Schermt u hem liever af van het stof of andere zaken? Stop hem dan in een gerecupereerd confituurpotje bijvoorbeeld. De deo is antibacterieel en zal dus niet vuil worden!

Hoeveel deodorant smeer ik en loop ik het risico om witte vlekken te hebben op mijn kleding?

Het is belangrijk dat de deo in blok voloende vochtig is zodat u een dun laagje kunt aanbrengen op de oksels. Deze laag zal snel drogen en geen risico vormen tot vlekken. Voor een maximale doeltreffendheid kan u het best de oksel volledig van links naar rechts en van boven naar onder instrijken met een dun laagje deo. Een dunne laag over de hele oksel is veel doeltreffender dan een dikke plaatselijke laag.

Hoe verpak ik mijn deodorant in blok om mee te nemen naar de sportclub of op vakantie?

Stop hem gewoonweg in een leeg potje confituur, yoghurt… . U kan hem ook in een droog washandje stoppen en dan in uw toilettas.

Wat is het verschil tussen een anti- transpirant deodorant en onze deodorant in blok?

Zoals de naam al zegt zorgt een anti- transpirant deo ervoor dat je niet gaat zweten, terwijl onze deodorant ervoor zal zorgen dat de bacteriën worden geëlimineerd, waardoor er zich geen onaangename geurtjes zullen verspreiden. Anti- transpirant deodorants gebruiken aluminiumzouten waaroor de huidporiën zich zullen sluiten en transpireren dus voorkomen wordt. Oude en recente studies hebben uitgewezen dat deze aluminiumzouten gevaarlijk kunnen zijn! Een studie van K G McGrath in 2003 heeft aangetoond dat vrouwen die hun oksels scheren en daarna anti- transpirant deo gebruiken sneller borstkanker kunnen krijgen. Door de oksels te scheren dringen de aluminiumzouten nog sneller in het lichaam in. U kan hier meer lezen over deze studie.

Het is door het lezen van bovenstaande studie dat ik gestopt ben met het gebruiken van anti-transpirant deodorants. Ik ben toen overgeschakeld op aluinsteen, maar geen enkele hield de geurtjes tegen. Zo is het idee ontstaan van de Lamazuna deodorant in blok zonder aluminiumzouten!

Zit u nog met vragen? Contacteer ons dan via de link bovenaan de pagina!

Extra informatie

Maat

*

Andere suggesties…