Gratis bezorgen vanaf 150 euro Gratis verzending vanaf €150,-

Duurzaam bezorgen Duurzame bezorging

Persoonlijk contact Snel & persoonlijk contact

Mud Jeans

MUD Jeans  

De vervuiling in de mode-industrie is ongelooflijk groot. MUD-Jeans zet zich in om dit tegen te gaan! Te beginnen met het meest populaire kledingstuk, namelijk de spijkerbroek! Iedere MUD-Jeans wordt namelijk na gebruik gerecycled en wordt voorkomen dat deze duurzame grondstof belandt op de afvalhoop.  

Een nieuwe economie 

MUD-Jeans is in 2012 opgericht door Bert van Son. Met zijn 30 jaar ervaring in de mode-industrie heeft hij een enorme bak ervaring. Persoonlijk heeft hij het leven meegemaakt fabrieksarbeiders, die keihard moeten werken in erbarmelijke toestanden om aan de enorme vraag naar kleding te kunnen voldoen. Van Son wilde de dingen anders doen. 

Waarom koos hij voor jeans? Dat was voor hem heel simpel, het is namelijk één van de meest vervuilende items binnen de mode-industrie. Om de katoenplanten op de plantages te voorzien van water en het garen te verven, wordt erbovenop de milieuonvriendelijke chemicaliën ook zo’n 7000 liter water gebruikt. Dit alles is nodig voor één jeans, laat staan voor de 2 miljard jeans die jaarlijks geproduceerd worden. Hierdoor kan de impact van het recyclen van jeans en het gebruik van biologisch katoen enorm zijn. 

MUD-Jeans bij Diezijner 

Goede producten voor een goede planeet. MUD-Jeans geloofd in een korte productieketen. Het merk heeft duurzame relaties met de leveranciers waarbij ook een gedragscode is opgesteld om zo ook de medewerkers onder gezonde en veilige omstandigheden te kunnen laten functioneren. In deze gedragscode zijn de volgende afspraken vastgelegd: 

  • Eerlijke lonen 
  • Veilige en gezonde werkomgeving 
  • Gelijkheid 

De eerlijke lonen vinden wij erg belangrijk voor alle fabrieksmedewerkers. Niet alleen draagt dit bij aan een beter gemoedstoestand en werkplezier, maar ook aan de gezondheid van niet alleen de medewerkers zelf, maar ook aan dat van de familie. Daarnaast moet de werkomgeving veilig en gezond zijn om de werkzaamheden op een goede manier te kunnen doen. De werkomgeving is belangrijk, in een goede werkomgeving komen de capaciteiten van de medewerkers veel beter tot hun recht. 

Welkom bij Diezijner  

Laat je duurzame hart een sprongetje maken. Wij van Diezijner zijn sterk in het combineren met kleur en prints, natuurlijke materialen, kwalitatieve basics, maar ook eigenwijze merken. Laat u inspireren en adviseren door ons deskundige personeel in onze winkel aan de Zwanestraat 29 in Groningen. Neem alvast een kijkje op onze webshop.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.