Log in

# Type at least 1 character to search # Hit enter to search or ESC to close

Webshop

Skirt long cats okergeel – Froy and dind

54,95

Leuke okergele rok met speelse zwarte kattenprint van Froy and Dind.

De skirt long cats valt tot boven de knie.

Mooi te combineren met de zwarte en okergele items uit de rest van de Froy and Dind collectie.

Clear
Quantity
Brands:: Froy and Dind
SKU Froy and Dind-WR001Cats-okergeel
Category
Tags , , , , , , , , , ,
Share on

Beschrijving

Materiaal: 95% organic cotton- 5% elastane- GOTS certified

Froy and Dind is een kleinchalig familiebedrijf uit België dat fairtrade produceert binnen Europa.

Alle katoenen collecties krijgen het internationale GOTS-label. Dit betekent dat de stoffen voldoen aan de strengste voorwaarden voor organische productie met een minimale impact op het milieu. Ook bij het verven en behandelen van de stoffen voldoet Froy and Dind aan strikte eisen en weren ze alle schadelijke producten. Daarnaast garandeert GOTS ook eerlijke kleding: je bent zeker dat alles in goede werkomstandigheden werd gemaakt, zonder uitbuiting of kinderarbeid. Lees alle details over de strenge criteria voor dit label op de website van GOTS.

Naast organische katoen, gebruikt Froy and Dind in hun collecties vaak Tencel®. Met de look van zijde en sterkte van polyester is Tencel® één van de meest ecologische grondstoffen, gemaakt op basis van hout van Eucalyptusboom

Ook Bamboe wordt veel gebruikt. Bamboe is een snelgroeiende plant die zonder het gebruik van pesticiden wordt geteeld en tot drie keer per jaar geoogst kan worden met een minimale impact op het milieu. Deze natuurlijke vezels zijn bovendien comfortabel en anti-allergisch.

Geen overproductie

Wij bepalen de aantallen van onze producties niet zomaar. Wij werken zoveel mogelijk met pre-orders zodat we perfect weten hoeveel stuks we moeten produceren. Zo vermijden we grote overschotten die bij ons absoluut niet in de verbrandingsoven of vuilnisbelt belanden. De kleine overschotten van vroegere collecties die toch ontstaan schenken we doordacht weg aan prachtige, lokale initiatieven zoals CAW Antwerpen of het Berrefonds – die met onze stoffen kleding maken voor overleden kindjes – of we steunen internationale organisaties zoals Clemensactie in Congo. Zo zijn we zeker dat al onze kleding goed terechtkomt.

Respectvol voor mensen

Dankzij het GOTS-label kunnen wij goede werkomstandigheden bij onze leveranciers garanderen. Wij vinden respect voor mensen enorm belangrijk en dragen dat ook in ons hoofdkantoor in Antwerpen hoog in het vaandel. In ons kleinschalig familiebedrijf krijgen mensen kansen om te groeien en in goede omstandigheden te werken met een goede work-life balans. Iedereen komt met de fiets naar ons centraal gelegen kantoor en daar zijn we trots op.

 

 

Staat het model en/of de kleur die je zoekt niet in de webwinkel? Neem gerust contact op met onze ‘echte’ winkel aan de Zwanestraat 29 in Groningen. Wij hebben slechts een klein deel van het assortiment online staan, maar alles kan opgestuurd worden. Ook met vragen over pasvorm kun je contact met ons opnemen. Door de combinatie winkel en webwinkel en omdat wij alle modellen aan hebben gezien en ook zelf dragen, kunnen we je goed en gericht advies geven.

Back to top