Gratis bezorgen vanaf 150 euro Gratis verzending vanaf €150,-

Duurzaam bezorgen Duurzame bezorging

Persoonlijk contact Snel & persoonlijk contact

Stoffenkennis

Kies de juiste stoffen

Stoffenkennis is een essentieel onderdeel van het begrijpen en waarderen van kleding. Het gaat om het herkennen van verschillende soorten materialen, hun eigenschappen en de invloed die ze hebben op het draagcomfort, de duurzaamheid en de uitstraling van kledingstukken. Hier zijn enkele veelvoorkomende stoffen die vaak worden gebruikt:

Katoen is een natuurlijke vezel afkomstig van de katoenplant. Het is ademend, absorberend en comfortabel om te dragen, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik. Katoen kan echter krimpen en kreuken, dus het is belangrijk om kleding volgens de wasvoorschriften te verzorgen.

Wol komt van schapen en andere dieren zoals geiten (kasjmier) en konijnen (angora). Wol is warm, isolerend en kan vocht absorberen zonder klam aan te voelen. Het heeft ook natuurlijke rekbaarheid en kreukherstellend vermogen, maar kan soms kriebelen en moet vaak met de hand gewassen of chemisch gereinigd worden.

Zijde is een luxueuze, natuurlijke vezel afkomstig van de cocons van zijderupsen. Het is zacht, glanzend en voelt heerlijk aan op de huid. Zijde is echter kwetsbaar en vereist delicate verzorging, vaak handwas of chemisch reinigen, om zijn schoonheid en integriteit te behouden.

Linnen wordt gemaakt van de vezels van de vlasplant. Het is licht, ademend en ideaal voor warm weer. Linnen heeft een karakteristieke textuur en kreukt gemakkelijk, wat bijdraagt aan zijn casual, ontspannen uitstraling. Net als katoen kan linnen krimpen als het niet goed wordt gewassen.

Polyester is een synthetische vezel die bekend staat om zijn duurzaamheid, kreukbestendigheid en kleurvastheid. Het is onderhoudsarm en droogt snel, maar kan minder ademend zijn dan natuurlijke vezels en soms statisch worden.

Nylon is een andere populaire synthetische vezel die vaak wordt gebruikt in sport- en actieve kleding vanwege zijn sterkte en elasticiteit. Het is lichtgewicht en droogt snel, maar kan, net als polyester, minder ademend zijn.

Elastaan (Spandex/Lycra) is een elastische synthetische vezel die vaak wordt gemengd met andere materialen om stretch en flexibiliteit toe te voegen. Het is essentieel voor nauwsluitende kleding zoals sportkleding en ondergoed.

kleur & styling

Weloverwogen keuzes

Het begrijpen van deze stoffen en hun eigenschappen helpt bij het maken van weloverwogen keuzes bij het kopen en verzorgen van kleding. Onze stoffenkennis stelt je beter in staat om te bepalen welke materialen het beste passen bij jouw levensstijl, behoeften en persoonlijke voorkeuren, en zorgt ervoor dat je kleding langer mooi blijft en comfortabel aanvoelt.

Bekijk nu onze zomercollectie
Kleur & Styling van Kleding